Päronparfait med chokladsås

Serverar: 4 portioner

Använd riktigt mogna, saftiga päron så att parfaiten får den där rika, mättande päronsmaken.

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 1 ½ dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 små päron
  • 1 tsk citronsaft
  • Ev 1 msk Xanté, päronkonjak
  • Sås
  • 150 g mörk choklad
  • 1 ½ dl matlagningsgrädde
  • Garnering
  • Flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulorna och socker vitt och pösigt.
    2. Vispa grädden. Skala, kärna ur och finhacka päronen. Droppa citronsaft över päronen.
    3. Vänd ner grädde, päron och konjak i äggsmeten. Häll blandningen i en vattensköljd sockerkaksform. Låt stå i frysen minst 6 timmar, gärna över natten.
    4. Hacka chokladen. Värm grädden i en kastrull. Dra kastrullen från värmen, tillsätt chokladen och rör tills den har smält. Såsen kan serveras både varm och kall.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben