Paj med bacon och purjo

Serverar: 10 portioner

Ett praktiskt alternativ på buffébordet eller till den stora familjen. Använd gärna färdig smördeg för att förenkla arbetet.

Ingredienser

  • 275 g smör
  • 6 dl vetemjöl
  • ½ dl kallt vatten
  • Fyllning
  • 2 purjolökar, finskivade
  • 3 paket bacon à 140 g, tärnad
  • 5 ägg
  • 2½ dl mellangrädde
  • 4 dl riven ost
  • Paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Arbeta ihop en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop en smidig deg. Lägg den i plastfilm i kylen 1 tim.
    3. Fräs baconet klart och låt det rinna av. Fräs sen purjolöken lätt.
    4. Vispa ihop ägg, grädde och ost.
    5. Kavla ut degen och klä en långpanna. Täck halva pannan i taget och nyp ihop skarven på mitten, låt degen gå upp på kanten.
    6. Vik en smal folieremsa över kanten. Nagga botten och förgrädda pajskalet mitt i ugnen 10 min. Ta bort folien.
    7. Strö purjolök och bacon över, slå i fyllningen och pudra paprika över.
    8. Sänk värmen till 225° och grädda klart ca 20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben