Paj med brieost, spenat och spinata calabrese

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lika god kall som varm!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 150 g margarin
  • Ev 1 msk vatten
  • Fyllning
  • 200 g brieost
  • 50 g spinjata
  • 50 g parmaskinka
  • 100 g av någon god salami gärna Spinata calabrese
  • 3-4 dl sköljd och avrunnen bladspenat (OBS ej fryst)
  • ½ burk cocktailtomater
  • Äggstanning till pajen
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl riven ost
  • Kryddor
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Nyp ihop margarin och mjöl, tillsätt ev vattnet om det behövs. Platta ut i pajformen. Låt vila i kyl medan du förbereder fyllning och äggröra.
    3. Skölj blandspenaten och låt den rinna av. Skär spinjatan och parmaskinkan i remsor 1 cm breda och 5 cm långa. Gör likadant med salamin. Plocka fram briosten och skär den i knubbiga bitar.
    4. Ta ut pajskalet ut kylen o grädda i 10 minuter. Under tiden vispar du ihop ägg, grädde, vetemjöl och ost och halverar cocktailtomterna.
    5. Fyll pajen med ett lager spenat, salta och peppra sparsamt, varva med briost och spinjata, salami och parmaskinka. Krydda för varje lager du lägger i. Det blir ca 2 lager.
    6. Skeda över äggstanningen och grädda i 35-40 minuter. Blir pajen för mörk sänk varmen till 175 grader.
    7. När du tittar på pajen kommer den vara lös i konsistensen, det beror på att briosten smält. Låt pajen svalna och bli ljum så kommer den stanna.
    8. Ät gärna kall med en öl och sallad till. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (8)

    Maripoosa 1 juni 2008

    Vad är spinjata?

    _marris_ 28 mars 2009

    Pajen blev en succé...

    maro64 19 april 2012

    Hej! den här pajen låter underbar - men vad är spinjata. Kan inte hitta det på nätet någonstans :) Tacksam för svar! Hälsningar Marie

    receptmamman 19 april 2012

    Gissar att det ska vara spinata, en kryddstark salami. Kan det vara så?

    carinaw 19 april 2012

    Kan någon äsga vad spinjata är för något?

    mariannerydh 19 april 2012

    Ja, spinata är det. Den starkaste italienska salamin, lufttorkad ska den vara, i millimeter tunna skivor. Mums!

    _Gaia_ 21 april 2012

    Men det står ju \"varva brieosten med spinjata, salami och parmaskinka\"... Då är alltså spinjata samma som salami?

    Helena0 12 maj 2012

    Vilken god paj med mycket smak!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben