Paj med färs

Serverar: 4-5 portioner

Ny favorit till fredagsmyset?

Ingredienser

  • Pajskal
  • 2 ½ dl Vetemjöl
  • 100 g Smör eller Margarin
  • 2 msk Kallt Vatten
  • Fyllning
  • 400 g Köttfärs
  • 200 g Färska Champinjoner
  • 1 Gul Lök
  • 2 Tomater
  • 1 tsk Salt
  • 2 krm Peppar
  • 1 tsk Oregano
  • 3/4 dl Vatten
  • 1 dl Riven Ost
  • 3 Ägg
  • 1 dl Creme Fraiche
  • 1 ½ dl Mjölk
  • 6 Ananasskivor
  • 6 Oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Finfördela mjölet i matfettet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt i ca: 30 minuter.
    3. Tryck ut degen i en pajform ca: 25cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Sätt en aluminiumfolie remsa över kanten och ställ kallt på nytt ca: 15 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca: 15 minuter. Ta bort folien.
    4. Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett. tag upp det.
    5. Fräs färsen jämnt och smuligt under omrörning med en gaffel. Tillsätt lökröran, hackade tomater, salt, peppar och oregano. Rör om och häll i vatten. Låt allt puttra ca: 10 minuter. Smaka av.
    6. Lägg köttröran i det förgräddade pajskalet. Strö över osten.
    7. Vispa samman äggen med creme fraiche och mjölk. Häll det över pajen. Lägg ananasskivorna ovanpå och tryck ner en oliv i varje hål.
    8. Grädda mitt i ugnen ca: 40 minuter eller tills pajen har fått fin färg. Bjud på en krispig sallad till.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Den användbara köttfärsen
    Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben