Ny favorit till fredagsmyset?
Ingredienser
Pajskal
2 ½ dl Vetemjöl
100 g Smör eller Margarin
2 msk Kallt Vatten
Fyllning
400 g Köttfärs
200 g Färska Champinjoner
1 Gul Lök
2 Tomater
1 tsk Salt
2 krm Peppar
1 tsk Oregano
3/4 dl Vatten
1 dl Riven Ost
3 Ägg
1 dl Creme Fraiche
1 ½ dl Mjölk
6 Ananasskivor
6 Oliver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Finfördela mjölet i matfettet till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila kallt i ca: 30 minuter.
- Tryck ut degen i en pajform ca: 25cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Sätt en aluminiumfolie remsa över kanten och ställ kallt på nytt ca: 15 minuter. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca: 15 minuter. Ta bort folien.
- Skala och hacka löken. Ansa och skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite matfett. tag upp det.
- Fräs färsen jämnt och smuligt under omrörning med en gaffel. Tillsätt lökröran, hackade tomater, salt, peppar och oregano. Rör om och häll i vatten. Låt allt puttra ca: 10 minuter. Smaka av.
- Lägg köttröran i det förgräddade pajskalet. Strö över osten.
- Vispa samman äggen med creme fraiche och mjölk. Häll det över pajen. Lägg ananasskivorna ovanpå och tryck ner en oliv i varje hål.
- Grädda mitt i ugnen ca: 40 minuter eller tills pajen har fått fin färg. Bjud på en krispig sallad till.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tacopaj
Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...
Den användbara köttfärsen
Köttfärs är en användbar grundprodukt, speciellt i vardagslag. Men det...