Paj med kyckling och gorgonzola

Serverar: 4 portioner

Kyckling och gorgonzola passar smakmässigt underbart gott ihop. I denna matiga pajen är det dessutom broccoli och purjolök också.

Ingredienser

  • 1 pkt färdig smördeg, (1 pkt smördegsplattor innehåller 6 st och väger 450 g, räcker säkerligen till flera pajformar)
  • ½ grillad kyckling
  • 1 skivad purjolök
  • Salt
  • Smör till stekning
  • 200 g broccoli
  • 2 dl grädde
  • 2 ägg
  • 200 g gorgonzola
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º.
    2. Skär kycklingen i mindre bitar och skiva purjolöken.
    3. Salta kycklingen och fräs i smör ca 3 minuter. Tillsätt sedan purjolök och broccolibuketter och fräs ytterligare 3 minuter. Ta pannan från värmen och smaka av.
    4. Låt fräset svalna något. Rör sedan i grädde, ägg och hälften av osten.
    5. Tryck ut degen i en form, ca 23 cm i diameter. Förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
    6. Fördela blandningen i pajskalet och strö över resten av osten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben