Paj med mustig köttfyllning

Serverar: 3-4 portioner

Underbart god

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g kokt potatis
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 500 g grytbitar av nöt
  • Smör
  • 2 gula lökar
  • 2 ½ dl köttbuljong (tärning eller pulver)
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 st lagerblad
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk senap
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 ½ dl riven ost (gärna lagrad)
  • Instruktioner

    1. Pressa eller riv potatisen. Hacka ihop mjöl, smör och potatis. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i kylskåpet cirka 30 min.
    2. Skär köttet i tärningar 1 x 1 cm och bryn lite i taget av dem i smör i en gryta. Ta upp köttet. Skal och hacka löken och fräs den. Lägg tillbaka köttet i grytan. Tillsätt buljong, kryddor, tomatpuré och senap. Låt koka på svag värme under cirka 45 min. Tillsätt grädden och låt koka ytterligare 30 min.
    3. Sätt ugnen på 225°. Tryck ut pajdegen i en ungssäker form, rymd ca 1,5 l. Degen skall täcka botten och kanter väl. Förgrädda i ugnen i 5-8 min. Lägg i köttfyllningen. Strö över osten. Gratinera i ugnen i cika 15 min. Servera med en sallad.
    4. Rätten går bra att frysa in.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben