Paj med rostbiff

Serverar: 6 portioner

En god köttpaj som blir en komplett måltid tillsammans med sallad.

Ingredienser

  • 1 sats pajdeg
  • 150 g smör
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • Ca 300 g färdig rostbiff, strimlad
  • 400 g champinjoner, skivade
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1/2 st purjolök, skivad
  • 2 st paprikor, tärnade
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl buljong
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 uppvispat ägg
  • Salt
  • Peppar
  • Matfett att steka i
  • Valfri sallad
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop degen. Lägg den i en plastfilm i kylen 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 225°. Fräs lök och svamp med matfett i en gryta. Lägg i purjo, paprika och sist köttet. Fräs 5 min. Strö sedan över mjöl, späd med buljong och krydda. Koka 5 min.
    3. Ta fram pajdegen ur kylskåpet. Kavla ut degen och klä en pajform med 3/4 av degen, tryck till runt kanterna och nagga botten. Förgrädda pajskalet 10 min.
    4. Ta ut formen, slå i fyllningen och sporra ut remsor av restdegen att lägga över. Pensla degen med ägg och grädda klart ca 20 min.
    5. Tips! Lägg gärna till lite mer grönsaker i pajen eller olika bönor på burk som antingen blandas i grönsaksröran eller i salladen.

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben