Paj med skinka och tomat

Serverar: 6 portioner

Skinka och tomat är två smaker som är oslagbara tillsammans. Här i en paj med mycket krämig och nästan fettfri fyllning

Ingredienser

  • 2,5 dl vetemjöl
  • 50 g flytande margarin
  • 1 dl keso
  • 2 krm salt
  • 2 krm bakpulver
  • Fyllning
  • 400 g rökt skinka
  • En liten purjolök
  • 2 tomater
  • 4 soltorkade tomater
  • En halv gul paprika
  • En halv röd paprika
  • 1 dl riven ost
  • Äggstanning
  • 2 ägg
  • 1,5 dl keso
  • Salt
  • peppar
  • Garnering
  • Basilikablad
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajdegen i en mixer eller en matberedare. Slå in degen i plastfolie och lägg den i kylen i 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka skinkan. Skölj och hacka purjolöken. Skiva tomaterna. Hacka de soltorkade tomaterna fint. Ansa och hacka paprikorna. Vispa ihop ägg och keso och krydda med salt och peppar.
    3. Tryck ut pajdegen med fingertopparna i en form som är 24 cm i diameter. Grädda 10 minuter i ugnen.
    4. Fyll pajen med ingredienserna och häll sedan på äggstanningen. Tryck till med fingrarna så att vätskan fördelar sig jämnt. Strö över den rivna osten och grädda i ugnen 35-40 minuter. Täck ev pajen med aluminiumfolie de sista 10 minuterna. Garnera med basilikablad. Servera med en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben