Paj med svamp och rester

Serverar: 4-6 portioner

En paj som är utmärkt att ta till när du har rester i kylen som du inte vet vad du ska göra med dem. Dessutom är den LCHf vänlig med annat pajskal.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 4 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • Fyllning
  • Rester från igår' t ex korv, fläsk, kyckling eller kött
  • 1 tsk salt
  • Ev peppar och annan krydda du gillar
  • Topping
  • 2½ dl tjock grädde
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • 2-3 msk mango chutney
  • Salt
  • Peppar
  • Oregano
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200º. Smält smöret i pajformen i ugnen. Vispa hastigt ihop ägg och grädde.
    2. Häll vispet i den varma pajformen och grädda tills skalet fått vacker färg och är torr, ca 8-10 minuter.
    3. Ansa svampen och skär den i bitar. Skala och skiva löken. Bryn svampen ochn låt all vätska koka bort. tillsätt en klick smör och fräs upp svampen. Ta upp svampen ur pannan. Stek löken gyllene i resten av smöret. Tillsätt vatten och låt småputtra tills all vätska kokat in. hacka under tiden gräslöken ganska fint.
    4. Rör ner den strax innan löken är färdig. Blanda i rester från gårdagens middag i pajskalet.
    5. Äggstanning: Vispa samman ägg, grädde, oregano mango chutney, salt och peppar.
    6. Fördela lök, svamp och rester i pajskalet. Häll över äggstanningen och fortsätt att grädda i ca 25 minuter tills fyllningen hjar stelnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    nonne2 25 februari 2011

    Hej ser inte ingred. till äggstanningen.....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben