Paj på filodeg med mangold och ost

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme

I denna rätt kan du byta ut mangold mot färsk spenat. I och med att man använder fetaost behövs ingen salt alls. Serveras med grekisk yoghurt och går bra att frysa!

Ingredienser

  • 500 g färsk filodeg
  • 400 g färsk mangold eller spenat
  • 200 g fetaost
  • 200 g keso
  • 3 ägg
  • 3 msk mannagryn
  • 2 tsk bakpulver
  • 4-5 dl solros - eller rapsolja
  • 5 dl kolsyrat mineralvatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Tvätta mangolden noga,skär bort de hårda stjälkarna. Hacka mangolden grovt.Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Blanda allt noga, med händerna.
    3. Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater). Stek i ugnen 45 minuter tills den fått fin, gyllene färg!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben