Paj på filodeg med mangold och ost
I denna rätt kan du byta ut mangold mot färsk spenat. I och med att man använder fetaost behövs ingen salt alls.
Serveras med grekisk yoghurt och går bra att frysa!
Ingredienser
500 g färsk filodeg
400 g färsk mangold eller spenat
200 g fetaost
200 g keso
3 ägg
3 msk mannagryn
2 tsk bakpulver
4-5 dl solros - eller rapsolja
5 dl kolsyrat mineralvatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tvätta mangolden noga,skär bort de hårda stjälkarna. Hacka mangolden grovt.Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Blanda allt noga, med händerna.
- Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten.
Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Fortsätt att lägga bladen med fyllningen emellan, det ska vara 3 fyllningar sammanlagt.
Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater).
Stek i ugnen 45 minuter tills den fått fin, gyllene färg!
Liknande recept
Kommentarer (0)