Paj på pepparkaksdeg

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Överbliven pepparkaksdeg testa detta! Jag tycker att det är godast med glass till men det får ju var en bedöma. En skvätt glögg passar också bra till! Man får anpassa mängden ingredienser efter hur stor pajform man har. Detta passar till ca 24cm i diameter

Ingredienser

  • Peppakaksdeg till en pajform
  • 4-5 äpplen
  • 0,5 dl russin
  • ca 100g mandelmassa
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Ugn 200grader. Kavla eller tryck ut pepparkaksdegen i en pajform. Skala och klyfta äpplena och lägg dem botten. Strö russin över. Riv mandelmassan grovt. Blanda med ägg, vaniljsocker och creme fraiche. Fördela över äpplena. Grädda i ugn ca 25 min.
    2. Servera med glass eller vaniljsås

    Liknande recept

    4.5
    1 h
    4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben