Pakistanska jätteräkor
Är jättegoda att servera med melonsallad och pitabröd.
Ingredienser
500 g rå skalad scampi
2 dl grekisk yoghurt
2 tsk garam masala
1/2 tsk gurkmeja
1 klyfta vitlök
1 bit färsk ingefära ca 3 cm
skal av 1 st lime
Instruktioner
Öppna/dela räkorna på mitten men se att de fortfarande sitter ihop lite. Marinera räkorna i yoghurt och kryddor.
Grilla alltsammans hastigt så att inte räkorna blir sega.
Salta räkorna med flingsalt och lägg dem på melonsalladen.
Servera med pitabröd. (Melonsalladen och pitabröden finns också under mina recept)
Liknande recept
Vitlök och chili marinerade jätteräkor
5
15 min
4
1
Jätteräkor i vitlök
5
4
1
Pastasås med jätteräkor
5
15 min
2
2
Jätteräkor med paprika och svart bönsås.
4-6
Glaserade laxspett med jätteräkor
3
4
2
Räkor- Camberi al vino Bianco
5
1 h 30 min
2-4
Tigerräkor med smak av Medelhavet
5
4
1
Räkor och avokado med en gammaldags Marie Rose-sås
12 min
2
Räkwok
30 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!