Palsternacksgratäng med svamp

Serverar: 4 portioner

Korv eller skinka är gott till denna gratängen eller bara en sallad och bröd.

Ingredienser

  • 400 g palsternackor
  • 1 pkt fryst bladspenat, 250 g
  • Stuvning
  • 1 l färsk svamp, gärna blandsvamp
  • 2 msk smör el margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • 3 ½-4 dl mjölk el grädde
  • ½ tsk salt
  • Riven ost eller ströbröd
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva palsternackorna och förväll dem nästan mjuka i lättsaltat vatten. Låt dem rinna av. Tina och krama ur spenaten samt lägg den på ett smort ugnssäkert fat. Lägg palsternackorna ovanpå spenaten.
    2. Fräs den hackade svampen i matfett tills det "knäpper" i den. Strö över mjöl, rör om och späd med vätskan. Koka stuvningen i minst 5 minuter. Smaka av med lite salt.
    3. Häll stuvningen över palsternackorna. Strö på ost eller ströbröd och gratinera ca 15 minuter i mitten av 250º ugn.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben