Palt med bacon och stekta äppelskivor

Serverar: 4 portioner

Nya tillbehör till traditionell palt. Vegetarianer kan ta vegetariskbacon.

Ingredienser

  • 1 kg mjölig potatis
  • 1 tsk salt
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 2 äpplen
  • 200 g bacon alt. vegetarisk bacon
  • Tillbehör
  • Smält smör
  • Rörörda lingon
  • 4 kvistar timjan
  • Instruktioner

    1. Skala potatisen, riv den fint och krama ur lite vätska. Blanda potatis, salt och mjöl till en deg. Forma ca 12 runda bullar. Koka upp vatten i en stor kastrull. Lägg i palten, några åt gången så att de inte klibbar ihop. Sjud palten ca 20 minuter tills de flyter upp till ytan.
    2. Skiva äpplena, skär bacon i strimlor. Stek bacon och äpplen i en stekpanna tills de är knapriga och har fått färg.
    3. Servera palten med äpplen och bacon, lite smält smör och rårörda lingon. Dekorera med timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben