Paneng Gai

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Thailändsk kycklinggryta. Jag fick recptet av min mamma, och denna rätt lagas flitigt hemma hos oss.

Ingredienser

  • 4 kycklingfileér
  • 1 msk olja
  • 1 stjälk citrongräs
  • 1-2 msk röd currypasta
  • 1 purjolök
  • 1 burk kokosmjölk (400 ml)
  • 1 msk råsocker
  • 2 msk fisksås
  • Instruktioner

    1. Strimla kycklingen i cm långa bitar, fräs i oljan tills dom har fått färg. Krossa citrongräset och blanda det med currypasta, purjo, (i tunna strimlor) fisksås, kokosmjölk och råsocker i en kastrull. Lägg i den frästa kycklingen och låt allt sjuda 3-4 minuter.
    2. Servera med jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lilljeppe 30 juli 2008

    Helt ok. Till detta så hade vi lite gräddfil med sweetchilisås ihop blandat. Det var super gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben