Panerad fisk med morotstzatziki och kokt potatis

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Klassisk barnfavorit, tillsätt lite cornflakes i ströbrödsblandning för ännu godare krisp.

Ingredienser

  • 600 g torskfilé, eller annan vit fisk
  • 2 ägg
  • 1 dl ströbröd
  • ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • Olivolja
  • Smör
  • Tzatziki
  • 2 dl matyoghurt
  • 200 g morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 800 g potatis
  • 1 citronklyfta
  • ½ romansalladshuvud
  • ½ gurka
  • Olja
  • Vinäger
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 100 grader. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
    2. Tzatziki: Skala och riv morötterna och blanda med yoghurten. Pressa i vitlöken och smaka av med citronsaft och salt och peppar.
    3. Fisk: Knäck äggen i en djup tallrik och vispa ihop med en gaffel. Blanda ströbröd, mjöl, salt och peppar i en annan djup tallrik. Vänd fiskbitarna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
    4. Hetta upp en stekpanna med olja och smör och stek fiskbitarna på båda sidor tills de får en fin gyllenbrun stekyta. Lägg över fisken i en ugnsfast form och sätt in i ugnen så att de håller värmen.
    5. Tillbehör: Gör en sallad på sköljd sallad, tomat och gurka. Ringla över lite olja och vinäger. Skär resten av citronen i klyftor och servera till fisken
    6. Näringsvärde: 568 KCAL 31 gram protein 21 gram fett 56 gram kolhydrater

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben