Pannacottapaj med passionsfrukt

Serverar: 10 portioner

Frisk passionsfrukt och len pannacotta i en knaprigt skal. Försvinnande gott!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • ½ dl florsocker
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 2½ gelatinblad
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 krm äkta vaniljpulver
  • 5 passionsfrukter
  • 3/4 dl socker
  • Garnering
  • 3-4 passionsfrukter
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop smör och mjöl till en grynig massa. Tillsätt äggulor, florsocker och salt. Arbeta snabbt ihop till en deg.
    2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Låt stå kallt i ca 1 timme.
    3. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen 10 minuter. Låt kallna.
    4. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten 5 minuter. Koka upp grädde med vaniljpulver. Rör i gelatinbladen.
    5. Dela passionsfrukterna, gröp ur dem och blanda med socker i en bunke. Rör ner i den varma grädden.
    6. Häll smeten i pajskalet. Låt stå kallt i minst 4 timmar tills fyllningen stelnat.
    7. Garnera med passionsfruktskärnor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben