Pannbiffsburgare med senapsås

Serverar: 4 portioner

De här enkla burgarna får massor av smak av en krämig senapsdressing, en rätt för hela familjen.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 tsk torkad körvel
  • 2 ansjovisfiléer + 1 msk spad
  • 1 ägg
  • 300 g fläskfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 2 msk kesella
  • 1 msk söt senap
  • 4 hamburgerbröd
  • 8 blad cossallad
  • 2 tomater, tunt skivade
  • 2 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skär den i bitar. Lägg löken i en mixer tillsammans med körvel och ansjovisfiléer och mixa väl. Mixa ner ägget och lägg över i en skål.
    2. Tillsätt fläskfärsen och ströbrödet till lökblandningen och blanda med händerna till en slät köttfärssmet. Forma fyra jämnstora pannbiffar och lägg åt sidan.
    3. Rör ihop majonnäs, kesella, senap och ansjovisspad med en gaffel. Rör ner 1-2 msk vatten till en slät och lätt rinnig dressing.
    4. Halvera hamburgerbröden och rosta dem tills varma. Bred dressingen över bröden och lägg på sallad och tomater.
    5. Hetta upp oljan på medelvärme i en stekpanna och stek pannbiffarna 4-5 minuter på varje sida. Lägg biffarna på tomaterna, ringla över resten av dressingen och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben