Fläskfilé i ost och senapsås

Serverar: 3-4 portioner

Enkel rätt att tillaga, passar till vardag och fest. Går att byta köttet mot kycklingfilé.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • smör-&rapsolja
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 1/2 dl Matlagningsgrädde 15 %
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk konc kalvfond
  • 1 msk fransk senap
  • 1 dl riven Kvibille Ädelost
  • Instruktioner

    Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Krydda med salt och peppar. Vispa ihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta. Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet i grytan. Låt köttet koka i såsen 3-5 min. Ta grytan från värmen. Rör i osten. Strö gärna över hackad persilja. Servera med kokt ris och grönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mammis 8 mars 2012

    Supergott var det. använde mig av riktig grädde och lite dragon i såsen också... kommer att göras fler gånger :))

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben