Pannkakor

Serverar: 4 portioner

hederliga svenska pankakor, serveras med grädde och jordgubbssylt, eller varför inte lite ljus sirap.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 6 dl mjölk (standard)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • Margarin att steka i
  • Instruktioner

    Vispa ägg och hälften av mjölken, häll i mjölet och saltet. vispa tills alla klumpar försvinner. Häll i resten av mjölken. Grädda med lite margarin tills de är lagom gyllenbruna.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Liz7 22 maj 2012

    jättergott!

    cillilutta 18 september 2012

    Perfekt konsistens på pannkakorna och de går inte sönder när man ska vända dem! Detta recept kommer jag alltid använda mig av när pannkakor ska göras! :-) Jag piffar till smaken på pannkakorna genom att tillsätta lite vaniljsocker i smeten.

    idacooliz123 11 oktober 2012

    Helt fantastiska!!

    mopar 24 oktober 2012

    ahhhh mummsiga!

    barrexita 23 december 2012

    jätte mumsiga!!!! detta recept kommer man att andvända mer!!!

    Relaterade Artiklar

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Den perfekta oxfilén
    Oxfilé är för många sinnebilden för en god middag, jag är benägen a...

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben