Pannkakor

Serverar: 4 portioner

Visste du att pannkakor med bubbelvatten ger ett bättre resultat?

Ingredienser

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 3 msk smör
  • 0.5 dl clubsoda eller fruktsoda
  • Instruktioner

    1.Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät smet .2. Vispa i resten av mjölken och äggen. 3.Låt gärna svälla i trettio minuter. Innan stekningen häll i clubsodan för att få en fluffig smet.4. Servera med färska bär som är mosade med råsocker

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    storvika 25 oktober 2010

    Hej! Undrar om 3msk smör ska smältas och vara i smeten, eller om det är tänkt att man ska steka i det?

    fridus87 16 juni 2011

    Mina pannkakor blev inte alls bra. Kändes som att det blev alldeles för lite mjöl så de gick sönder gick bättre när vi tillsatte 1/2 dl mer mjöl.

    Relaterade Artiklar

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Den perfekta oxfilén
    Oxfilé är för många sinnebilden för en god middag, jag är benägen a...

    Svensk matkultur
    Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben