Serverar: 10-15 portioner
Är lika gott för stora som små =)
Ingredienser
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
50 g margarin eller smör
Instruktioner
- Blanda mjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en jämn smet. Vispa sedan i resten av mjölken. Vispa sist i äggen.
- Om man vill kan man nu smälta fettet och röra ner det i smeten så behövs det inget extra fett vid gräddningen. Annars smälter du en bit i taget i stekpannan mellan pannkaksgräddningarna.
- Hetta upp stekpannan på medelhög effekt, häll i 0,5 - 1 dl smet beroende på hur stor stekpanna du har och hur tunna pannkakor du vill ha. Man får prova dig fram. När du hällt på smeten, ta upp stekpannan och vinkla den så att smeten rinner ut över hela stekpannans yta.
- När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända och grädda andra sidan. Färgen ska vara ljust gulbrun. Lägg upp pannkakorna på ett fat och grädda nästa pannakaka.
- Glöm inte röra om i smeten då och då så att inte mjölet sjunker till botten.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Relaterade Artiklar
Spenatfyllda pannkakor
Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...
Den perfekta oxfilén
Oxfilé är för många sinnebilden för en god middag, jag är benägen a...
Svensk matkultur
Idag är matkulturen i Sverige en blandning av vår historia och influen...
För mig var de tyvärr väldigt svår stekta, lite för mkt vätska, borde haft i mer mjöl även om jag följde receptet...