Pannkaksglasstårta med chokladsås

Serverar: 8 portioner

Laktosfri pannkaksglasstårta som är perfekt som efterrätt eller annorlunda tårta på kalas!

Ingredienser

  • 1 förp Oatly pannkakssmet
  • Mjölkfritt margarin att steka i
  • 1 förp vardera av Oatly vanilj-, jordgubbs- och chokladglass, á ½ liter
  • Chokladsås
  • 2 dl solhavre mjölk
  • 2 dl kakao
  • 1 dl socker
  • Garnering
  • Frukt eller bär. tex Jordgubbar, kiwi, apelsin, blåbär
  • Instruktioner

    1. Stek pannkakrona i mjölkfritt margarin enligt förpackningens anvisning. Låt pannkakorna svalna. Lägg pannkakor i en rund form och varva med glass i de olika smakerna. Frys ca 1 timme.
    2. Vispa samman ingredienserna till chokladsåsen i en kastrull. Låt såsen koka ihop till lagom tjock konsistens. Kyl såsen i kallt vatten.
    3. Dekorera tårtan på valfritt sätt med frukt eller bär. Servera chokladsåsen till pannkakstårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben