Pannkaksmuffins med bär

Serverar: 8 portioner

De här små pannkakorna är perfekta som mellanmål, de är både goda och nyttiga och smakar allra bäst nygräddade.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 5 dl mjölk
  • 2 dl vetemjöl
  • Smör till formen
  • 200-300 g bär, frysta går bra
  • 2 dl råsocker
  • Bärkvarg
  • 2 dl kvarg, t ex kesella
  • 1 dl valfria bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Vispa äggen i en skål och rör ner mjölk och mjöl. Låt smeten svälla i kylen minst tio minuter.
    2. Smörj en muffinsform med lite smör. Blanda bär och råsocker i en skål.
    3. Fördela de sockrade bären i muffinsformen. Häll smeten ovanpå bären. Grädda i ugnen 15-20 minuter.
    4. Blanda kvarg och bär i en skål. Servera pannkaksmuffinsen varma med bärkvargen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben