Pannkaksrullar

Serverar: 8 portioner

Krämiga pannkaksrullar med laxfyllning.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1/2-1 dl öl eller mineralvatten
  • Smör till stekning
  • Fyllning
  • 200 g varmrökt lax
  • 1/2 dl finhackad purjolök
  • 200 g naturell philadelphiaost
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 4 msk dijonnaisesenap
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop pannkaksspmeten och låt den svälla ca 30 min. Vispa ner öl eller mineralvattnet efter svällningen.
    2. Stek tunna pannkakor, ca 20 cm stora. Låt kallna.
    3. Finfördela laxen och avlägsna alla ben. Skölj och strimla purjon. Blanda fisk, ost och purjo. Smaka av med kryddor. Bred ut ett tunt lager senap på pannkakorna och bred därefter ut laxkrämen så den täcker 2/3. Rulla hårt ihop pannkakorna.
    4. Skär rullarna i 3 cm breda bitar och servera som tilltugg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben