Pannkaksrulle

Serverar: 4 portioner

En s.k. rysk pannkaka är förebild till den här rullen. En pösig smet som gräddas i långpanna. Den färdiga kakan rullas sedan med en god fyllning och skärs i skivor före frysningen. De frysta skivorna steks otinade i välbrynt smör eller margarin och serveras med en sallad.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 1 dl vetemjöl
  • 2½ dl mjölk
  • 2½ dl grädde
  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • Matfett till formen
  • Fyllning
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 burk omelettchampinjoner, ca 180 g
  • 100 g finhackad bacon eller lättrökt skinka
  • 1 knippa persilja
  • Instruktioner

    1. Fräs matfett och mjöl, späd med mjölk och grädde till en tjock smet. Låt den koka några minuter och ta den sedan från värmen.
    2. Rör ner äggulorna, en i taget, när smeten svalnat något. Vispa äggvitorna hårt och vänd ner dem i smeten.
    3. Bred ut smeten i smord långpanna och grädda pannkakan tills den "stannat". 250 grader, ca 20 minuter. Stjälp upp den på oljat smörpapper.
    4. Fräs upp finhackad lök och omelettchampinjoner och tillsätt finhackad bacon eller skinka. Rör ner klippt persilja och bred ut fyllningen på pannkakans avigsida. Rulla ihop till en fast rulle och skär den i skivor med vass kniv.
    5. Frys pannkaksrullen, gärna med skivorna utbredda på ett fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben