Pannkaksrulle med gottgott i.

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

En mycket god pannkaksrulle att bjuda släkt och vänner på en fredag eller lördagskväll.

Ingredienser

  • Pannkaksrulle
  • 2 ägg normalstora
  • 6 dl mjölk
  • Salt
  • 2 3/4 dl vetemjöl
  • 25 g smält smör
  • Smör till stekningen
  • Fyllning till två rullar
  • 500 g blandfärs eller skinkfärs
  • 1 burk skivade champinjoner
  • ½ purjolök
  • 1 pkt bacon
  • 4 msk Heinz chillisås
  • 1 burk crème fraiche chili/paprika smak
  • 1 dl majonnäs
  • Salt efter smak
  • Peppar efter smak
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop pannkakssmeten. Låt stå och dra i kylskåpet i cirka 30 minuter. Lägg en liten klick smör i ett stekjärn och slå i en del av pannkassmeten. Stek pannkakorna på bägge sidorna. Lägg dom färdiga pannkakorna på ett fat.
    2. Hacka champinjoner i mindre bitar Skölj, skiva och hacka purjolöken. Klipp baconet i bitar. Lägg en klick smör i en stekgryta. Lägg i baconbitarna och bryn det några minuter. Låt baconet vila på en tallrik medan du steker det andra.
    3. Lägg purjolök och svamp i baconets stekfett och låt det brynas 2-3 minuter. Smula ner köttfärsen och låt den brynas med i grytan. Lägg baconbitarna i grytan, precis innan du slår i créme fraiche och majonäsblandningen.
    4. Blanda crème fraiche, majonnäs och chillisås och rör det i köttröran. Salta och peppra om du tycker det behövs. Bred ut blandningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg dem i en smord eldfast form och strö över riven ost och gratinera i 225 grader tills osten smält.
    5. OBS! Man kan förbereda rätten dagen innan. Vänta då med osten om rullarna ska frysas för att användas senare. Servera en grönsallad till.
    6. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben