Pannkakstårta med äppelmos och mandelmaräng

Ett sätt att göra pannkakstårta som jag aldrig sett förr. Värt ett försök! Inkludera gärna någon bittermandel i den malda mandeln till marängen för mer utpräglad smak.

Ingredienser

  • 1½ dl vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • ½ dl olja
  • 1 ägg
  • 1 äggula
  • ½ tsk salt
  • 2 msk smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 3 dl syrligt äppelmos
  • Mandelmaräng
  • 2 äggvitor
  • 5 msk socker
  • ½ dl mald mandel
  • Instruktioner

    1. Rör ut mjölet med hälften av mjölken och tillsätt sedan ägg, äggula, olja, salt och resten av mjölken. Grädda tunna pannkakor och trava dem ovanpå varandra med äppelmos emellan.
    2. Vispa äggvitorna mycket hårt och blanda ned socker och mandel. Bred marängen över pannkakstårtan och grädda i 175° tills marängen fått vacker färg. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben