Pannkokt kolja allt-i-ett med rödbetssallad

Serverar: 4 portioner

Kolja är en perfekt matfisk. Här ångas den ovanpå grönsakspannan. Serveras med en härligt syrlig rödbetssallad med avokado. Pannkokt kolja: 347 kalorier per portion 11 g fett 28 g protein 31 g kolhydrater Rödbetssallad: 177 kalorier per portion 17 g fett 2 g protein 5 g kolhydrater

Ingredienser

  • 500 g potatis
  • 300 g morot
  • 1 gul lök
  • 500 g koljafilé , urbenad
  • 2 krm + § tsk salt
  • 1 krm + 2 krm mald svartpeppar
  • 1 msk rapsolja
  • 2 msk smör
  • 1½ dl vatten
  • 2 ½ dl frysta gröna ärter
  • Rödbetssallad
  • 1 färsk rödbeta
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 krm flingsalt
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 2 avokado
  • Instruktioner

    1. Skrubba och tärna morot och potatis ca 1x1 cm. spola potatisen 2 minuter för att få bort stärkelsen. Skala och hacka löken grovt. Skär bort benen från fisken och skär i portionsbitar. Salta och peppra bitarna.
    2. Hetta upp en stekpanna och bryn potatis och morot i rapsolja och smör 5-6 minuter så att de får fin färg runtom. Rör då och då så att potatisen inte fastnar i pannan. Tillsätt lök och stek ytterligare 2 minuter.
    3. Lägg fisken ovanpå pytten, tillsätt vatten och lägg på ett lock. Sänk värmen och låt puttra 5 minuter. dra åt sidan och tillsätt ärterna. Sätt på lycket och låt stå ytterligare 5 minuter.
    4. Rödbetssallad: Skala och skär rödbetan tunt på mandolin eller med osthyvel. Spola kallt vatten tills skivorna inte färgar av sig så mycket. Marinera dem i olivolja, rödvinsvinäger, flingsalt och peppar. Skär avokadorna i små bitar och varva betorna i en skål.
    5. Ställ fram hela pannan med fisk och grönsaker och servera med rödbetssalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben