Pannstekt Abborre i grädde

Serverar: 4 portioner

Många fiskar Abborre nu under sommarhalvåret och här blir Abborren till en lyxmiddag

Ingredienser

  • 1½-2 kg abborre, helst 4 stora fiskar
  • 2 tsk salt
  • ½ dl vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 1 msk vinäger
  • 3 dl grädde
  • 1 st fiskbuljongtärning
  • 1 dl finhackad dill
  • Instruktioner

    1. Rensa och filéa fisken.
    2. Salta filéerna och vänd dem i mjöl, stek filéerna i smör ca 5 minuter.
    3. Slå vinägern över filéerna, tillsätt grädden och smula i buljongtärningen. Låt det hela puttra i ytterligare 5 minuter.
    4. Tillsätt dillen och smaka av med lite salt.
    5. Servera fisken direkt ur pannan med färsk nykokt potatis och några citronklyftor.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (4)

    azen00 24 oktober 2008

    Mycket god rätt som är också lätt att göra. Enkla ingredienser, inga konstigheter men fantastisk smak. Rekommenderar att testa. Vi bjöd våra vänner på den här rätten och de blev lika begeistrade i den som vi.

    Okänd 20 augusti 2009

    har bekanta som alltid vill ha abborre när de kommer skall testa detta den 19 september och se vad dom tycker, det verkar både gott och enkelt mvh trattisen

    thorning 8 augusti 2011

    Helt suveränt gott! Äntligen ett recept på abborre som är lätt att laga och som låter abborren fortfarande smaka just abborre :) En solklar femma . . . tusen tack!!

    mat-ilda 11 oktober 2016

    Så himla gott.Tack

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben