Pannstekta äpplen eller päron med lönnsirap & valnötter

Serverar: 4 portioner

När man vill ha något sött efter maten.

Ingredienser

  • 85 g smör
  • 4 fasta äpplen eller päron, tjockt skivade
  • 3 msk lönnsirap
  • 2 msk konjak
  • 4 msk valnötter
  • Instruktioner

    1. Smält hälften av smöret i en stekpanna och lägg i hälften av äpplena eller päronen.
    2. Stek 2 minuter på varje sida eller tills frukterna är guldgula. Lyft upp dem ur stekpannan och stek resten av frukten. Lyft sedan även den ur stekpannan.
    3. Lägg resten av smöret i stekpannan och tillsätt lönnsirap,konjak och valnötter. Låt alltsammans koka och dra sedan bort stekpannan från plattan.
    4. Lägg över den varma frukter i portionsskålar och häll såsen över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben