Panpiizza med champinjon och skinka

Serverar: 2 portioner

Glöm flottiga och stabbiga panpizzor! Denna pizza gör du snabbt och enkelt hemma på spisen. Glutenfri och laktosfri.

Ingredienser

  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 msk kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk eller psyllium
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/4 tsk salt
  • ½ msk oregano
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl kokande vatten
  • Tomatsås
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 1 msk tomatpuré
  • ½ tsk citronjuice
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • Fyllning
  • 2 champinjoner
  • 2 skivor skinka av bra kvalitet
  • ½ dl riven ost
  • 1 nypa torkad oregano
  • Några stjälkar bladpersilja
  • Olivolja
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna till degen i en bunke. Tillsätt kokande vatten och olivolja och arbeta ihop till en jämn deg. Dela degen i två bitar och strö lite bovete på en arbetsbänk och platta ut grova rundlar som är ca 1 cm tjocka.
    2. Tomatsås: Skala och finriv vitlöken och blanda ihop med resten av ingredienserna till såsen.
    3. Fyllning: Borsta svampen och skiva den tunt. Riv sönder skinkan i mindre bitar och finriv osten på ett rivjärn.
    4. Hetta upp olivolja i en stekpanna på medelhög värme. Lägg i en av pizzabottnarna och stek ca 3-5 minuter tills den fått fin färg. Vänd på pizzan och sänk temperaturen något. Använd hälften av tomatsåsen och fyllningen. Bred på tomatsåsen och lägg på champinjoner och skinka och strö över riven ost och oregano. Lägg på ett lock och låt osten smälta. Lyft av locket och låt pizzan gå klart och få fin färg under till.
    5. Upprepa med den andra pizzan och servera med nyhackad bladpersilja, ringla över lite olivolja och mal över svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben