Panpizza med svamp

Serverar: 6-8 portioner

Ingen kan motstå denna pizza, gjord på fullkornsvetemjöl, täckt med svamp, tomater och krämig mozzarella.

Ingredienser

  • 1 pkt torrjäst, 14 g
  • ½ tsk råsocker
  • 1 ägg
  • 2½ dl fint vetemjöl
  • 2½ dl fullkornsvetemjöl
  • Olja på sprejflaska
  • 2½ dl passerade tomater
  • 1 msk färsk mejram
  • 3 fint skivade tomater
  • 4 dl fint skivade champinjoner
  • 1 tsk torkad oregano
  • Nymald svartpeppar
  • 2½ dl riven mozzarellaost
  • Instruktioner

    1. Blanda jäst och socker i en skål. Vispa ihop ägget med 3 dl varmt vatten. Rör snabbt ner äggblandningen med jästen. Lägg över en handduk och låt jäsa på en varm plats i 15 minuter.
    2. Sikta ner mjölsorterna i en skål. Häll i jästblandningen och rör om till en deg. Knåda ihop degen, strö över mjöl och låt jäsa 45 minuter. Kavla ut degen på ett mjölat arbetsbord. Spreja en braspanna med olja och tryck ut degen. Täck över och låt jäsa en timma.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Bred passerade tomater över pizzabottnen och strö över mejram. Fördela tomater och champinjoner över pizzan och strö över oregano och svartpeppar. Strö över mozzarellan i ett jämnt lager.
    5. Ställ in i ugnen och grädda 20 minuter tills osten smält och pizzadegen blivit gyllene. Ta ut ur ugnen, skär i bitar och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben