Pappa Mats köttfärslimpa

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme

Som jag brukar göra den

Ingredienser

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök (stor)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 120 g bacon (1 paket)
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl ströbröd
  • 6-8 soltorkade tomater
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Instruktioner

    1. blöt upp ströbrödet med grädde och mjölk.
    2. Kör bacon, lök, vitlök, och soltorkade tomater till en smet i mixer.
    3. Vispa köttfärs, ägg och ströbröds blandningen med degkrokar. Tillsätt bacon smeten och blanda tills allting är ordentligt blandat.
    4. Forma till en limpa på ett bakplåtspapper eller direkt på en plåt. Och grädda i ugn på ca 180 grader i 45 minuter.
    5. Tillagningstiden varierar med limpans storlek. Lång och smal = kortare tillagning, kort och tjock = längre tillagning.

    Liknande recept

    1
    45 min
    3-4
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben