Pappa Mats köttfärslimpa
Serverar:
3-4 portioner
Tid:
1 timme
Som jag brukar göra den
Ingredienser
500 g köttfärs
1 gul lök (stor)
2-3 vitlöksklyftor
120 g bacon (1 paket)
2 ägg
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 dl ströbröd
6-8 soltorkade tomater
1 tsk salt
1 krm peppar
Instruktioner
blöt upp ströbrödet med grädde och mjölk.
Kör bacon, lök, vitlök, och soltorkade tomater till en smet i mixer.
Vispa köttfärs, ägg och ströbröds blandningen med degkrokar. Tillsätt bacon smeten och blanda tills allting är ordentligt blandat.
Forma till en limpa på ett bakplåtspapper eller direkt på en plåt. Och grädda i ugn på ca 180 grader i 45 minuter.
Tillagningstiden varierar med limpans storlek. Lång och smal = kortare tillagning, kort och tjock = längre tillagning.
Liknande recept
Köttfärslimpa
4.6
4
8
Italiensk köttfärslimpa
4.5
1 h 15 min
5-8
3
Köttfärslimpa på mitt sätt
4.5
4-5
11
Italiensk Köttfärslimpa
3.5
4-5
3
Paprikafylld köttfärslimpa
3.8
4
5
Köttfärslimpa med rotfrukter
3.5
1 h
4
2
Pappas fiskgratäng
3
30 min
4
2
Fylld köttfärslimpa
2
45 min
4
Köttfärslimpa
1
45 min
3-4
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!