Pappardelle med ragù di manzo

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

Gott även med ris eller potatis(mos)

Ingredienser

  • 3 lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd peppar
  • 3-4 morötter
  • 2 kvistar salvia
  • 2 kvistar rosmarin
  • 2 kvistar timjan
  • 3-4 msk olja (att steka i)
  • 800 g grytbitar (nöt)
  • 2-3 lagerblad
  • Salt
  • Peppar
  • 3 tsk tomatpuré
  • 750 ml torrt rött vin
  • 800 g tomater (i burk)
  • 300-400 g bred pasta (t.ex. pappardelle)
  • 40 g parmesan
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken och vitlöken. Halvera pepparn och ta bort fröna, tvätta och skiva i halva ringar. Skiva de skalade morötterna i fyrkanter. Tvätta kryddorna och skaka bort vattnet. Värm oljan i en gryta, stek köttet. Stek löken, vitlöken, morötterna, pepparn, salvia, rosmarin. timjan och lagerbladen i en stekpanna, häll över köttet. Smaka av med salt och peppar. Häll i tomatpurén och stek med en kort stund. Häll i vinet och låt allt koka upp. Tillsätt tomaterna och låt putra i ca 2,5 timme. Rör om lite då och då.
    2. Koka pastan enligt anvisning. Ta ut kvistarna ur grytan. Raspa osten och servera allt tillsammans.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben