Ragu alla Bolognese con Fiori

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

Klassikern blir extra matig med morot och selleri.

Ingredienser

  • 1 pkt (400 g) Zeta Una Pasta Classica Fiori
  • 400 g nötfärs
  • 1 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 liten morot
  • 1 liten bit rotselleri finhackad
  • 2 msk Ardita Tomatpuré tub
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 burk Zeta Plommontomater (á 400 g), hackade
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • Till servering
  • 1 dl riven Zeta Parmigiano Reggiano
  • Instruktioner

    1. Stek nötfärs med olivoljan i en gryta på hög värme tills färsen är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri. Stek ytterligare1 minut. Lägg i tomatpuré, vitt vin och tomater. Låt koka upp och lägg i buljongtärningen, vatten och örter och låt puttra minst 1 timme under lock så att såsen utvecklar sin fulla arom.
    2. Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.
    3. Smaka av med salt, strösocker och svartpeppar. Koka pastan enligt anvisningarna på kortsidan av paketet. Blanda såsen med den nykokta pastan, och strö över rikligt med parmesanost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben