Pappardelle med valnötssås

Serverar: 4 portioner

Ur kokboken "Italiensk afton - maten - kulturen - musiken" av Ann-Louice Dahlgren

Ingredienser

  • 400 g pappardelle (torkad eller färsk)
  • 200 g valnötskärnor
  • Ca 1 dl hackad persilja
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl olivolja
  • 1½ dl riven parmesanost
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    Rosta valnötterna i torr panna ett par minuter under omrörning tills de får lite färg. Låt svalna och hacka dem fint för hand eller i matberedare. Blanda nöthacket med den hackade persiljan och pressa i en vitlöksklyfta. Rör i det mjuka smöret. Tillsätt olivoljan och rör till en jämn smet. Häll i grädden och slutligen den rivna osten. Koka pastan enligt anvisning på paketet. Blanda valnötssåsen med den varma pastan i serveringsskålen.

    Liknande recept

    4
    10 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben