Pappardelle med squash, svamp och parmesanost

Serverar: 4 portioner

En mustig pasta med djupa smaker av svamp, squash, ost, rosmarin och en liten fräsch touch av citronzest. Här används champinjoner men ta den svamp du gillar bäst.

Ingredienser

  • 500 g pappardelle (bred pasta)
  • 1 stor squash
  • 500 g champinjoner
  • 3 stora kvistar rosmarin
  • 50 g smör
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • Ca 200 g parmesanost
  • Finrivet skal från 1 citron
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    2. Halvera squashen på längden och skär dem till halvmånar och salta lätt. Skiva svampen grovt. Hacka rosmarinen fint. Stek squash, svamp och rosmarin i smöret på medelhög värme tills squashen och svampen fått fin färg. Salta och peppra.
    3. Lägg i den kokta pastan i pannan med squashen och svampen och blanda runt. Lägg upp på ett stort fat eller tallrikar, hyvla över parmesanost och finriv citronskal på pastan. Servera genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben