En lättgjord, riktig, mustig gulaschsoppa
Ingredienser
2 kg högrev
0,7 kg gul lök
3 vitlöksklyftor
1½ kg potatis (fast typ)
½ kg morot
2 l vatten
Paprikapulver (milt)
Salt
Cayennepeppar
Ev spiskummin om det smakar
Färsk oregano
Instruktioner
- Dela köttet i lagom stora bitar (ca 3*3 cm) och bryn i olja eller smör. Hacka den gula löken och låta fräsa med kötten på slutet. Häll över vatten. Finhacka vitlöken och lägg i. Koka under lock en dryg timma. Köttet skall börja mjukna.
- Skala potatis och morot och skär i tärningar. Lägg i grytan och koka på svag värme i 20 minuter. Smaka av med salt och kryddor. Strö över finhackad oregano.
- Servera med ett gott bröd till. (Ett kraftigt rödvin till är inte fel).
Liknande recept
Kommentarer (0)