Pappas gulaschsoppa

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

En lättgjord, riktig, mustig gulaschsoppa

Ingredienser

  • 2 kg högrev
  • 0,7 kg gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1½ kg potatis (fast typ)
  • ½ kg morot
  • 2 l vatten
  • Paprikapulver (milt)
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Ev spiskummin om det smakar
  • Färsk oregano
  • Instruktioner

    1. Dela köttet i lagom stora bitar (ca 3*3 cm) och bryn i olja eller smör. Hacka den gula löken och låta fräsa med kötten på slutet. Häll över vatten. Finhacka vitlöken och lägg i. Koka under lock en dryg timma. Köttet skall börja mjukna.
    2. Skala potatis och morot och skär i tärningar. Lägg i grytan och koka på svag värme i 20 minuter. Smaka av med salt och kryddor. Strö över finhackad oregano.
    3. Servera med ett gott bröd till. (Ett kraftigt rödvin till är inte fel).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben