Pappas rabarberpaj

Serverar: 4-6 portioner

ät den varm med vaniljglass eller kall med vaniljsås...SÅ HIMMLA GOTT

Ingredienser

  • Fyllning
  • 1 liter (ca 500g) rabarber
  • 1 dl socker
  • 2 tsk potatismjöl
  • Degtäcke
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 100g smält smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl riven kokos
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • Instruktioner

    skala ev rabarberna, dela dem i småbitar.Lägg i smord pajform, ca 24cm i diameter. Blanda socker med potatismjöl och strö blandningen över rabarberna. Täck formen med aluminiumfolie och grädda i 15-20 min mitt i 175graders ugn. Vispa ägg och socker pösigt, tillsätt smält, svalnat smör, rör i de torra ingredienserna. Bred smeten över rabarberna och grädda i 25-30 minuter i samma ugnsvärme.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben