Pappas strömmingslåda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En barndomsfavorit tillagad i gjutjärnspanna i ugn

Ingredienser

  • 3 hg strömming - eller löjafiléer
  • ½ kg potatis
  • 1 gul lök
  • Salt
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • Ströbröd
  • Smör till pannan
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen (skall vara rå). Skiva löken. Vispa samman ägg och mjölk. Smält smör i pannan och varva skivad potatis - fiskfiléer - lökskivor. Börja med potatis och avsluta med lök. Slå över mjölk - och äggblandningen. Ströbröd överst.
    2. Ugn 200 grader tills potatisen är mjuk, ca 1 timme

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben