Paprika fylld med ricotta

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Har fått detta receptet från min Italienska svärmor.

Ingredienser

  • Olivolja
  • 4 stora paprikor i valfri färg
  • 4 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 5-6 sardellfiléer, hackade
  • 500 g ricotta
  • 2 tomater, hackade och urkärnade
  • 50 g svarta oliver
  • 3 msk kapris
  • Färska basilikablad, rivna
  • Peperoncino eller svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Häll olivolja i en form där paprikorna kan stå upp. Skär toppen av paprikorna och gröp ur dem. Spara topparna och ställ dem åt sidan.
    3. Stek vitlöken, löken, sardellerna och peperoncinon (eller svartpepparn) droppa i lite olivolja tills sardellerna smält. Ställ åt sidan att kallna.
    4. Kärna ur och hacka oliverna, blanda dem sedan med ricotta, kapris, tomater och basilika. Tillsätt lökblandningen. Stoppa blandningen i paprikorna och sätt på topparna.
    5. Ringla olivolja över och grädda i 30 minuter eller tills paprikorna börjar bli skrynkliga och får "blåsor".
    6. Serveras varma eller kalla Buon appetito!!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben