Paprika- och mangosås

Serverar: 4 portioner

En kall sås som passar bra till Aprikosmarinerad fläskkarré.

Ingredienser

  • 1/2 gurka
  • 1 röd paprika
  • 1 mango
  • 1/2-1 rödlök
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • Tabasco
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala gurkan och ta bort kärnorna. Skär den i mindre bitar. Kärna ur paprikan och skär den i mindre bitar.
    2. Skala mangon och skär ut köttet i klyftor in mot stenen. Skala och skär löken i mindre bitar.
    3. Lägg frukt och grönsaker i en mixer eller matberedare och finfördela det. Tillsätt matlagningsyoghurt och kör till en jämn sås. Smaka av med citronsaft, tabasco och salt.
    4. Ställ såsen kallt att mogna i smaken före serveringen.
    5. Bjud såsen till fläskkarrén tillsammans med nykokt färskpotatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben