Paprika relish

Passar till grillat kött. Den passar också bra till många mexikanska rätter med t ex tacos eller nachos och är också god på bröd.

Ingredienser

  • 3 röda parikor
  • 3 gula paprikor
  • 3 gröna paprikor
  • 500 g tomater
  • 300 g schalottenlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olja
  • 1 tsk riven, färsk ingefära
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 2-3 msk Colmans senapspulver
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 förpackning Dansukker Syltsocker 1+3
  • Instruktioner

    1. Skölj och kärna ur paprikorna. Skär dem i små tärningar. Skålla, skala och tärna tomaterna. Skala och tärna löken. Finhacka eller riv vitlöken.
    2. Hetta upp olja i en gryta och fräs grönsakerna tills de är mjuka men inte fått färg. Tillsätt övriga ingredienser och koka i 3-4 minuter. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben