Paprikakyckling med indisk potatis

Serverar: 4 portioner

Om ännu mer hetta önskas kan ett kryddmått cayennpeppar tillsättas i potatisen.

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk rapsolja
  • 1½ msk paprikapulver
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Potatis
  • 600 g medelstora potatisar
  • 300 g blomkål
  • 1 tsk gurkmeja
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk curry
  • ½ tsk mald kardemumma
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vallmofrö eller svarta senapsfrön
  • 2 msk rapsolja
  • Tillbehör
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Läg kycklingen i en ugnsäker form med lite olja i botten. Blanda ihop kryddorna till kycklingen. Strö kryddblandningen över kycklingen och stek den mitt i ugnen ca 20 minuter.
    2. Skala och koka potatisen. Koka blomkålen i lättsaltat vatten. Rör ihop kryddorna till potatisen med oljan. Blanda den kokta potatisen med kryddoljan. Servera med en klick yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben