Paprikamarinerade grönsaker

Serverar: 10 portioner

Marinerade grönsaker som passar på buffébordet Champinjoner, kronärtskockshjärtan, squash, paprika, fänkålsstånd som marineras med en god paprikadressing Går utmärkt att förbereda dagen innan

Ingredienser

  • Grönsaker
  • 2 l färska champinjoner
  • 225 g kronärtskockshjärtan på burk
  • 2 squash
  • 2 gula paprikor
  • 2 fänkålsstånd
  • Ca ½ msk olivolja
  • Paprikadressing
  • 2 rostade paprikor från burk, à 200 g
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 bladpersiljekvistar
  • 1 ½ dl olivolja
  • ½ dl balsamvinäger
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Ev lite chiliflakes
  • Garnering
  • Persilja
  • Instruktioner

    1. Börja med dressingen: Mixa paprika, vitlök och persilja med en mixer. Tillsätt olja och vinäger, mixa till en jämn dressing. Smaka av med salt och peppar och ev chiliflakes.
    2. Grönsakerna: Skär champinjonernna i mindre bitar och lägg i en skål. Häll av spadet från kronärtskockorna, dela dom och blanda med champinjonerna. Skär squash, paprika och fänkål i mindre bitar. Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter. Låt svalna och blanda med svampen.
    3. Häll över dressingen och blanda ordentligt. Låt marinera i minst 1 timma. Går utmärkt att förbereda dagen innan. Garnera med klippt persilja.
    4. Tips! Det går även bra att använda grillade tomater på burk istället för rostade paprikor
    5. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben