Paprikamarinerade grönsaker
Marinerade grönsaker som passar på buffébordet
Champinjoner, kronärtskockshjärtan, squash, paprika, fänkålsstånd som marineras med en god paprikadressing
Går utmärkt att förbereda dagen innan
Ingredienser
Grönsaker
2 l färska champinjoner
225 g kronärtskockshjärtan på burk
2 squash
2 gula paprikor
2 fänkålsstånd
Ca ½ msk olivolja
Paprikadressing
2 rostade paprikor från burk, à 200 g
1 vitlöksklyfta
2 bladpersiljekvistar
1 ½ dl olivolja
½ dl balsamvinäger
Salt
Grovmalen svartpeppar
Ev lite chiliflakes
Garnering
Persilja
Instruktioner
- Börja med dressingen:
Mixa paprika, vitlök och persilja med en mixer.
Tillsätt olja och vinäger, mixa till en jämn dressing.
Smaka av med salt och peppar och ev chiliflakes.
- Grönsakerna:
Skär champinjonernna i mindre bitar och lägg i en skål.
Häll av spadet från kronärtskockorna, dela dom och blanda med champinjonerna.
Skär squash, paprika och fänkål i mindre bitar.
Hetta upp en stekpanna med olja och bryn grönsakerna i några minuter.
Låt svalna och blanda med svampen.
- Häll över dressingen och blanda ordentligt.
Låt marinera i minst 1 timma.
Går utmärkt att förbereda dagen innan.
Garnera med klippt persilja.
- Tips! Det går även bra att använda grillade tomater på burk istället för rostade paprikor
- Lycka till! Smaklig måltid
Liknande recept
Kommentarer (0)