Paprikasallad i ättikslag

Jättegod paprikasallad som man kan ha till mycket. Salladen passar som tillbehör till kött, och fisk. Den passar också som smaksättare i sallader, potatissallader och pastarätter.

Ingredienser

  • 4 röda paprikor
  • 4 gula paprikor
  • 4 gröna paprikor
  • 6 medelstora gula lökar
  • Lag
  • 6 dl vatten
  • 5 dl strösocker
  • 3 dl ättikssprit
  • 2 msk salt
  • 1 tsk kryddpepparkorn
  • Några kvistar dragon
  • Instruktioner

    1. Tvätta och kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Skala lökarna och hacka dem. Koka upp lagen. Lägg i paprika och lök. Koka upp igen och koka sedan i ett par minuter.
    2. Lägg paprikasalladen i rena, varma glasburkar och sätt på lock. Förvara salladen svalt.
    3. Den håller sig ungefär ett år, men förlorar med tiden lite av sina vackra färger.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben