Paprikasallad i ättikslag
Jättegod paprikasallad som man kan ha till mycket. Salladen passar som tillbehör till kött, och fisk. Den passar också som smaksättare i sallader, potatissallader och pastarätter.
Ingredienser
4 röda paprikor
4 gula paprikor
4 gröna paprikor
6 medelstora gula lökar
Lag
6 dl vatten
5 dl strösocker
3 dl ättikssprit
2 msk salt
1 tsk kryddpepparkorn
Några kvistar dragon
Instruktioner
- Tvätta och kärna ur paprikorna och skär dem i strimlor. Skala lökarna och hacka dem. Koka upp lagen. Lägg i paprika och lök. Koka upp igen och koka sedan i ett par minuter.
- Lägg paprikasalladen i rena, varma glasburkar och sätt på lock. Förvara salladen svalt.
- Den håller sig ungefär ett år, men förlorar med tiden lite av sina vackra färger.
Liknande recept
Kommentarer (0)