Paprikasoppa med fårost och avocadotoast

Serverar: 2 portioner

En mustig paprikasoppa med ajvar relish och goda tillbehör.

Ingredienser

  • 2 potatisar
  • 1 liten gul lök, hackad
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1/2 msk olja
  • 1 dl mild ajvar relish
  • 1 1/2 grönsaksbuljongtärning
  • 6 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Till servering
  • 3 msk fårost, gärna Apetina 3%
  • 2 msk matlagningsyoghurt
  • 1 msk sweet chilisås
  • Färsk oregano
  • Avocadotoast
  • 2 formbrödsskivor
  • 1/2 avocado
  • Ev salt
  • 1 krm chilipulver
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatisen i små bitar. Fräs potatis, lök och vitlök i olja. Tillsätt ajvar, buljongtärning och vatten. Låt soppan koka 10 minuter under lock tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar.
    2. Rosta bröden och bred på mosad avocado med salt och ev litet chilipulver.
    3. Servera soppan med smulad fårost, matlagningsyoghurt, sweet chilisås och färsk oregano.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben