Passionsfrukten med sitt syrligt söta fruktkött passar perfekt med den konjaksdoftande parafiten. Krispiga maränger och färgstarka frukter kompletterar sedan kompositionen.
Ingredienser
8 passionsfrukter
1 äggvita
1 dl florsocker
2 msk konjak
3 dl vispgrädde
Till servering
1 passionsfrukt
8-16 maränger
Exotisk frukt i bitar
Instruktioner
Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort från purén.
Vispa ihop äggvita och florsocker i en bunke.
Ställ den i en kastrull med sjudande vatten. Vispa tills massan blir tjock, ca 3 minuter. Låt den kallna.
Rör ner fruktpurén och konjak. Vispa grädden och rör ner den.
Lägg plastfolie i en avlång form, cirka 1½ liter. Häll i smeten.
Låt parfaiten stå i frysen i minst 4 timmar.
Skär parfaiten i skivor och servera tillsammans med maränger och frukt. Garnera med lite passionsfruktkött.