Parafit på passionsfrukt

Serverar: 8 portioner

Passionsfrukten med sitt syrligt söta fruktkött passar perfekt med den konjaksdoftande parafiten. Krispiga maränger och färgstarka frukter kompletterar sedan kompositionen.

Ingredienser

  • 8 passionsfrukter
  • 1 äggvita
  • 1 dl florsocker
  • 2 msk konjak
  • 3 dl vispgrädde
  • Till servering
  • 1 passionsfrukt
  • 8-16 maränger
  • Exotisk frukt i bitar
  • Instruktioner

    1. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet. Passera genom en sil så att kärnorna kommer bort från purén.
    2. Vispa ihop äggvita och florsocker i en bunke.
    3. Ställ den i en kastrull med sjudande vatten. Vispa tills massan blir tjock, ca 3 minuter. Låt den kallna.
    4. Rör ner fruktpurén och konjak. Vispa grädden och rör ner den.
    5. Lägg plastfolie i en avlång form, cirka 1½ liter. Häll i smeten.
    6. Låt parfaiten stå i frysen i minst 4 timmar.
    7. Skär parfaiten i skivor och servera tillsammans med maränger och frukt. Garnera med lite passionsfruktkött.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben