Parfait med halloncurd och maränger

Serverar: 4 portioner

Len och ljuvligt god parfait med hemmagjord halloncurd och maränger. Halloncurden och marängerna blandas ner i parfaiten när den är halvfryst.

Ingredienser

  • 4 dl vispgrädde
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 15 små maränger
  • ½ dl + 1 dl halloncurd, se recept nedan
  • Halloncurd
  • 250 g frysta hallon
  • 3/4 dl socker
  • 1 msk pressad citron
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • 1 msk vatten
  • 1 äggula
  • 1 msk smör
  • Garnering
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Halloncurd: Lägg hallon, socker och citronsaft i en kastrull. Låt koka under omrörning tills sockret lösts upp. Passera hallonen genom en sil. Häll tillbaka hallonen i kastrullen. Blanda i majsstärkelsen, utrörd i vattnet, och låt koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen. Rör i äggula och smör. Sjud krämen under omrörning tills den tjocknar. Låt kallna.
    2. Parfait: Vispa grädden. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda äggsmet och grädde. Täck smeten med plastfolie. Ställ den i frysen i ca 1½ timme. Rör om 2-3 gånger under tiden.
    3. Grovhacka marängerna. Blanda den halvfrysta smeten med ½ dl halloncurd. Varva parfaitsmeten, maränger och 1 dl halloncurd i en form. Täck formen med plastfolie och låt stå i frysen i ca 6 timmar.
    4. Ta fram parfaiten ca 15 minuter före servering. Stjälp upp den och garnera med myntablad.

    Liknande recept

    4.6
    4 h 30 min
    4
    16
    4.9
    1 h 10 min
    12
    29

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben